Krijg ik een mantelzorgwoning vergoeding?

Niemand staat te springen van blijdschap als er een familielid naar een verzorgingstehuis gebracht moet worden, vaak zeker de persoon in kwestie niet. Zelfstandigheid en privacy lijken verleden tijd, maar soms moet het wel voor eigen veiligheid of wegens gezondheidsredenen. Een verzorgingstehuis is echter niet voor iedereen weggelegd. Sommige ouderen kunnen daar niet goed hun draai vinden en zijn veel gelukkiger in een eigen mantelzorgwoning. Koopmantelzorgwoning is de organisatie die u helpt om zelf een mantelzorgwoning te kopen of een eigen zorgwoning te bouwen voor u en we leggen u graag uit hoe het met de mantelzorgwoning vergoeding zit.

Wat doet Koopmantelzorgwoning?

Koopmantelzorgwoning verkoopt en bouwt simpel gezegd mantelzorgwoningen. Het is onze missie om de aankoop van een mantelzorgwoning voor ouderen, jongvolwassenen en ouders makkelijker en overzichtelijk te maken. Door een mantelzorgwoning te laten bouwen of door de huidige woning te laten verbouwen tot zorgwoning, hoeft wellicht niet eens verhuisd te worden. Dat is wel zo prettig voor de bewoner(s) en niemand hoeft afscheid te nemen van de vertrouwde leefomgeving. Koopmantelzorgwoning zorgt graag voor een prettige leefomgeving en helpt u graag door de huidige woning tot zorgwoning om te bouwen of door u aan een nieuwe zorgwoning te helpen.

Mantelzorgwoning vergoeding

Mensen die een zorgbehoefte hebben en graag in een mantelzorgwoning willen trekken, hebben met zekerheid recht op een mantelzorgwoning vergoeding. Leeftijd maakt niets uit voor de mantelzorgwoning vergoeding, zolang de bewoner een zorgbehoefte heeft, kan een vergoeding verkregen worden. De bewoner hoeft dus niet per se een ouder persoon te zijn die wegens bijvoorbeeld ouderdom moet kiezen tussen een verzorgingstehuis of een eigen zorgwoning. De reden dat u een mantelzorgwoning vergoeding wilt aanvragen, kan ook betrekking hebben op uzelf of op uw kind met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Zeker voor jongvolwassenen met een beperking, bijvoorbeeld binnen het autisme spectrum, zijn er veel bewezen succesverhalen dankzij de voordelen van een zorgwoning.

Let op! In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig voor het laten bouwen van een mantelzorgwoning, maar dit verschilt per gemeente. Vraag dit dus altijd even na om fouten te voorkomen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mantelzorgwoning vergoeding of wat Koopmantelzorgwoning voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We voorzien u graag van advies en kunt altijd vrijblijvend een offerte bij ons opvragen voor de bouw of verbouw van een mantelzorgwoning.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?
neem contact op