Subsidie mantelzorgwoning

Wanneer u op zoek bent naar een mantelzorgwoning is het begrijpelijk dat u continu met kosten in uw achterhoofd zit. Krijgen we iets vergoed of moet de mantelzorgwoning volledig uit eigen zak betaald worden? Om een kort antwoord te geven: het is mogelijk om een subsidie voor de mantelzorgwoning te krijgen. Daar zitten echter wel voorwaarden aan vast, bijvoorbeeld dat de bewoner een zorgbehoefte heeft.

Wat zegt de wet en regelgeving?

Allereerst is het sinds 1 oktober 2014 makkelijker om vergunningsvrij een bestaande schuur of garage tot mantelzorgwoning om te bouwen. Voor het bouwen of verbouwen van een mantelzorgwoning hoeft u ook geen vergunning meer aan te vragen, wat het bouwen natuurlijk een stuk goedkoper maakt. Een voorwaarde voor het bouwen/verbouwen van een zorgwoning is wel dat de (toekomstige) bewoner een zorgbehoefte heeft. De bewoner hoeft dus niet per se een ouder persoon te zijn die wegens ouderdom of ziekte beter in een mantelzorgwoning kan wonen. Het kan ook gaan om een kind of jong volwassene met een lichamelijke of verstandelijke beperking, zoals autisme of het syndroom van down.

N.B. Kan de aanstaande bewoner van de mantelzorgwoning nog wel zelfstandig wonen, of is het plaatsen van de mantelzorgwoning in strijd met het bestemmingsplan dan moet er wel een vergunning aangevraagd worden.

Waarom een zorgwoning bouwen?

Wanneer u een zorgwoning wilt laten bouwen, zijn de woonmogelijkheden die u of uw dierbare heeft gelijk een stuk ruimer. Er hoeft wellicht niet eens verhuisd te worden als wij de huidige woning geheel ombouwen tot zorgwoning. Dat is absoluut prettig en niemand hoeft afscheid te nemen van de vertrouwde omgeving. Koopmantelzorgwoning zorgt graag voor een prettige leefomgeving en helpt u graag door de huidige woning tot zorgwoning om te bouwen of door u aan een nieuwe zorgwoning te helpen.

Een mantelzorgwoning laten bouwen

Bent u zo beter op de hoogte van de wet en regelgeving rondom de subsidie voor een mantelzorgwoning, maar wilt u eigenlijk nog wel meer informatie of uitleg krijgen? Dan kunt u gerust bij Koopmantelzorgwoning terecht. We zijn altijd bereid u van advies te voorzien en u meer informatie te geven over uw mogelijkheden bij ons. Wilt u direct een globaal beeld van het kostenplaatje? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op. Directe vragen kunt u ook aan ons stellen via de chat op de website. Wij helpen u graag goed verder in uw zoektocht naar een geschikte mantelzorgwoning!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?
neem contact op